Бербатов от трибуната: Нека футболът у нас има бъдеще!

411 делегати гласуваха „за“ прекратяването на мандата на Михайлов
October 12, 2021
Кметът Бръчков с поздрав по случай Деня на българската община и местно самоуправление
October 12, 2021

Димитър Бербатов говори от трибунита в НДК преди началото на гласуването за президент на Българския футболен съюз. Ето какво каза бившият голмайстор в обръщението си към клубовете:

“Бях честен и откровен с всички вас. Показах уважението към вас, което заслужавате. Трябва промяна във футбола. Трябва работа в школите, с аматьорските футболни отбори. Отделяне на професионалния футбол към ПФЛ. Мандатност на президента, който днес ще изберете. Само всички заедно можем да направим тези промени! Проведох много срещи с вас. Задължително е да се случват и след този Конгрес. Не сме по-слаби от съседните ни държави. Но те вече са много по-напред. За да ги настигнем, трябва да се обединим и да работим заедно. Време е да градим, не да рушим. Това става само, когато сме заедно, когато сме отбор.

Накрая вие решавате. Вашият вот е важен. Нека футболът у нас има бъдеще. Надявам се да има демократично гласуване. Вие преценявате, но не забравяйте, че заедно сте силни, заедно сте повече от един. В момента ще ковете бъдещето на футбола. Всеки един глас е важен! Гласувайте по съвест и за доброто на българския футбол. Време е да покажете уважение и към себе си, и към децата ни, и към футбола ни. Заради това сме се събрали. Изисква се смелост, за да може нещата да се осъществят. Не чета от нещо написано, всичко идва от сърцето ми! Казвам всичко това в момента. Честен съм и откровен с вас! Винаги ще бъда такъв! Гласувайте по съвест, често, заедно, обединени, за този, който е ваш, който ще промени футбола ни към по-добро.

За да издигнем футбола, трябва да се ангажира цялата държава. Да се подобри рязко инфраструктурата. Всички заедно трябва да решаваме бъдещето си, а не един човек. Да няма един човек да решава, а вие. Всички заедно сме повече от един. Само така ще успеем. Само заедно можем да настигнем държавите, които са много по-напред във футбола. Това става пак само заедно. Нека не забравяме какво пише на арката на Народното събрание – “Съединението прави силата”. Всеки един глас е важен. Всички отбори са важни, сега е време за промяна”.

 

Източник: Sportal.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *