Банско привлича туристите през лятото с 10 фестивала

Малки и големи се забавляват със “Забравените игри на Свети Врач”
May 31, 2019
От утре жители и гости ще могат да се радват на Кики и компания отвисоко
May 31, 2019

Цикъл от събития, съпроводени с много музика, забавление и топли планински нощи, това ще бъде отново градът през летните месеци.
Множество гости от страната и чужбина пристигат в курорта, за да изживеят своето вълшебно лято в полите на Пирин.
Още на 7-и юни Кока-кола започва турнето си именно от Банско, където центърът на града се превръща в дансинг.
Кока-кола хепи енерджи тур е събитието, което дава старт на поредицата музикални и културни изяви в курорта.
На 8-и юни, в рамките на седмица, новото име на театъра ще се нарича Банско.Театралните празници отново приютяват зрители и актьори, търсещи магията на най-старото изкуство.
През цялото това време – от юли до септември, няма да има скука за гостите и жителите, защото три месеца всички ще се насладим на културните вечери „Традиции и изкуство“, които разкриват модерността и старинността на Банско. Обичаите, съчетани с множество изложби на местни и чужди творци, ще разкрасяват града.
Разбира се, фестивалът „Фолклорна магия“ ни въвлича с народна музика и пъстроцветни носии в едно незабравимо пътуване в миналото. За втора поредна година Градският парк ще се превръща в арена на занаяти и фолклорни изпълнения, обединени от българското.
На 20-и юли, в разгара на лятото, отново сменяме стила и се забавляваме с Уан лов хип хоп турне, което доказва, че за музиката и любовта няма граници.
Седмица по-късно – от 24-и до 27-и юли, започва Киномания под звездите, в която на екрана ще видим отново мъжество, риск и екстремност.
Банско е емблемата на джаза. Тази година от 6-и август започва традиционният Джаз-фест в града. От САЩ до България прелитат едни от най-добрите изпълнители, които очароват чуждестранната и местна публика с музиката си.
Програмата продължава с Опера фест – събитие, което изправя на крака всички зрители, отново под най-красивата сцена – тази на пиринските нощи.
Балкан фест пък ще забавлява с нашенски ритми в началото на септември, когато Цеца Величкович и Саша Матич пристигат в Банско, за да изпълнят хитовете си.
Събитията сякаш нямат край. Преди началото на зимния сезон, откриваме и Филм фест, който показва планината в дух, който не сме си и представяли, че съществува.
Банско е музика, Банско е традиция и стил, Банско е джаз и опера, Банско е сърцето на Пирин, което приютява всички, които искат да се забавляват!

Leave a Reply

Your email address will not be published.