Базар подпомага Кухнята за бедни в Благоевград

Коледа в музея – работилничка за децата на град Сандански
November 27, 2019
Сандански се включва в инициативата “Бъди човек” – Подари коледна вечеря на човек в нужда
November 28, 2019

Красиви коледни свещи и картички, бурканчета със сладко, украшения за елха, сувенири, икони, терлици и какво ли още не, всичко ръчно изработено от малки и големи доброволци – ученици в неделните училища на Благоевград, курса по иконопис към Православния център и специалните работилници, организирани от него – спря вниманието на хората, дошли да се черкуват днес в черквата “Въведение Богородично” в Благоевград.

Деца и възрастни предлагаха на импровизирания базар всички тези красоти, като обясняваха целта му – да подпомогнат със събраните средства работата на Кухнята за бедни, която вече няколко години храни всяка неделя около 150 социално слаби наши съграждани.

И, разбира се, всеки искаше да помогне с покупката си на това добро дело, като същевременно си дари радост от красивия подарък, който отнесе вкъщи.

А който не успя, може да си закупи по всяко време красив и ръчно изработен сувенир от Православния информационен център в Благоевград, организатор на традиционната благотворителна проява.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *