Баба Павла от село Ощава навърши 99 години

Забрана за свободно пашуване или пускане на животни в някои села на 13 юни
June 10, 2021
Община Сандански е домакин на Национално учение за спасяване при авиационни произшествия
June 11, 2021
Навръх Спасовден, най-възрастният жител на община Кресна, баба Павла Андреева Янева навърши 99 години и начена 100-те. Баба Павла живее в “Езерец”, село Ощава, откакто се помни, а селскостопанската работа винаги я е държала на крака, но всяко нещо с времето си. Днес тя си спомня с умиление за отминалите години – тютюна и кърската работа и понякога си поплаква мъничко, че дъщеря й, г-жа Здравка Витанова, я ошетва, а тя не може да и помага. Здравка се прибра на село след пенсионирането си и добре, че е тъй, защото баба Павла трудно би могла да се справя без нея.
Днес, по инициатива на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, при баба Павла и дъщеря й Здравка беше необичайно оживено и празнично. Освен синовете Иван и Любчо и внукът Никола, дошли за празника от Благоевград, на гости на столетницата, за да й честитят и да й поднесат подаръци бяха и зам. кметът на общината, г-н Валентин Стоичков и кметовете на селата Стара Кресна и Долна Градешница, г-н Павел Паскалев и г-н Стоян Акареев.
“Да почерпиш гостите с благата ракия”, заръча баба Павла на дъщеря си, а сетне всички се залисаха в разговори за минали времена. Баба Павла час по час си помагаше с ръце, за да може да види по-добре гостите си, а те я засипваха с топли грижи, внимание и синовна признателност.
Баба Павла е дълголетница, точно като своите свекър и свекърва, дядо Никола (108 г.) и баба Мария (105 г.).
Да си ни жива и здрава бабо Павло, да имаме повод да ти донесем още подаръци на 110-тата годишнина, че тогава да ни разкажеш и за тайната на дълголетието!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *