Атрактивни занимания, игри и творчески кътове само част от програмата на фестивала „Америка среща България“

Дърво падна на моста на входа на с. Първомай
September 17, 2022
Катастрофа с три леки автомобила в Благоевград
September 17, 2022
Кметът Илко Стоянов и Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“ откриха първия по рода си за Благоевград фестивал „Америка среща България“.
В рамките на инициативата, която продължава през днешния ден на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград са обособени кътове, предлагащи възможност за различни атрактивни занимания, работилници и щандове с продукти, плод на българо-американското партньорство в областите предприемачество и бизнес с кауза, културно-исторически и природен туризъм, образование и гражданско общество, съпътствани от театър и музика на открито, храна и напитки. Начало на фестивала бе поставено от „Маршируващите звезди на Златица“ – училищен оркестър по американски модел към Община Златица и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица, които преминаха през централната пешеходна зона на Благоевград и предизвикаха интереса на жителите на града.
На пл. „Георги Измирлиев“ и в момента са подредени шатри на ДарПазар (пазаруваш с кауза, даряваш смисъл), Работилница „Природа в кутия“ на Българска фондация Биоразнообразие, Работилница „Направи си сам значка с кауза“ на КаритАрт, шатра на предприемачите, шатра на Корпус за образование и развитие, изнесен „Музеен детски кът“ на РИМ-Благоевград, фото будка с каубойска тематика и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published.