Атанас Стоянов единодушно избран за областен лидер на ВМРО в Пиринско

Назначиха Николай Нанков за зам.-министър на регионалното развитие
October 10, 2018
Нова кампания в Благоевград! „Ти предложи! Кмете, направи!”
October 10, 2018

 Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов продължава да се ползва с доверието на своите съпартийци, показаха резултатите от проведената отчетно-изборна конференция.

Две бяха номинациите за заместник-председател на областната организация – на Иван Стоянов и на Борис Лазаров. Иван Стоянов събра в своя подкрепа 48 гласа от общо присъстващи 52-ма делегати. Едва три гласа получи кандидатурата на петричкия градски лидер на ВМРО Борис Лазаров, който беше номиниран от общинския лидер в Петрич Стоян Божинов с пламенно слово.

При избора на секретар на областната организация на ВМРО номинациите отново бяха две –на Вангел Тодоров и на Борис Лазаров. Вангел Тодоров беше избран с 48 гласа „за“ срещу три гласа за Лазаров, който отново беше номиниран от лидера си Стоян Божинов.

Останалите членове на новото ръководство са: Снежана Стоева, Виктор Бастунов и Мехмед Молласали. Така в състава на областното ръководство на ВМРО не влезе представител на петричката структура. Обидени воеводите от Петрич продължиха участието си в отчетно-изборната конференция с бойкот при гласуването на всички останали предложения в дневния ред.

В свой коментар евродепутатът Ангел Джамбазки споделя: „За мен беше чест да присъствам на конференцията, на която се избра ново областно ръководство на организацията в Пиринска Македония, където е бастионът на ВМРО. Вярвам, че с такъв екип в пиринска Македония ни чакат нови победи“!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *