Атанасова: Ще върнем мандата възможно най- бързо

Започна регистрацията за Международния фолклорен фестивал „Песни от извора“, с. Петрово
June 27, 2022
Христо Гаджев: Кой лети за Анкара и защо МС мълчи?
June 27, 2022

Ще върнем мандата възможно най- бързо, така че да започнат консултации за връчване на мандата за трета политическа сила по ваш избор, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на консултациите с президента, предаде репортер на БГНЕС.

Отчитаме предизвикателствата, съобразяваме се с рисковете. Затова нашата ПГ активно участва при вземането на редица решения. Поискахме извънредно разглеждане на Закона за държавния бюджет, защото си даваме сметка, че при всички кризи, ако държавата няма гарантиран бюджет, това ще е катастрофа. До този момент няма внесени законодателни инициативи във връзка с Плана за възстановяване. Сега е време за адекватни и държавнически решения, подчерта Атанасова.

Оставката на правителството не е началото на тази криза. Потенциал за сформиране на принципна коалиция в този парламент няма, каза Томислав Дончев.

От своя страна президентът Радев каза, че не трябва да допускаме да останем в периферията на Европа. Това изисква амбициозна и единна външна политика. Върховенството на правото, социалната справедливост, демографската криза фокусират попарените надежди на българите през годините. Дълбоката криза роди и стремежът към цялостна промяна. От партиите зависи да си възвърнат това доверие. В тази обстановка започвам консултации за съставяне на правителство в това НС. НС трябва да свърши немалко работа, за да гарантира развитието на държавата до края на годината. Надявам се партиите да влязат в градивен диалог по важните въпроси, включително плана за възстановяване. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.