Антъни Иванов премина квалификациите на 200 метра бътерфлай с най-добър резултат за 2018 г.

Над 400 самодейци се надпяват в Петрово
August 4, 2018
Авария на ВиК в Сандански със сериозни последици
August 4, 2018

Българският плувец Антъни Иванов се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай на европейското първенство в Глазгоу. Той премина без проблеми сериите, като се класира на трето място в потока си зад световния шампион от 2015 г. Ласло Чех и Джеймс Гай.

Иванов постигна 1:56.33 минути, което е най-добрият му резултат в дисциплината за сезона. Той остана само на 0.42 секунди от Чех, като направи много силни последни 50 метра.

Очаквано първи в сериите доминираха представителите на Унгария. Кристоф Милак, който е само на 18 години, даде най-добър резултат – 1:54.17, като той беше в последната четвърта серия. Освен Чех, който спечели третата серия, добре се представиха Тамаш Кендереси и Бенце Бицо.

Чех и Бицо обаче не се класираха за полуфиналите. Постиженето на Иванов петото най-добро време от участниците в полуфиналите. Той ще участва във втория полуфинал, като ще бъде заедно с Милак и Виктор Брьомер от Дания

Полуфиналите в Глазгоу започват в 19.40 часа българско време.

При дамите Габриела Георгиева не успя да се класира за полуфиналите на 50 метра гръб. 21-годишната българка записа резултат 29.58 секунди и беше трета в третата серия.

Постижението ѝ обаче не беше толкова добро, след като имаше общо шест серии. Местата в полуфиналите бяха затворени на 28.48 секунди, постигнати от италианката Карлота Дзофкова.

Източник на текста: dnevnik.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.