Ансамбъл “Пролет” се завърна от Пекин, всички са здрави

Двама ранени и един загинал в тежка катастрофа в Кресненското дефиле
January 27, 2020
Александър Манолев: Случайно ли атаката срещу мен съвпадна с местните избори?
January 27, 2020
На Летище София е кацнал самолетът от Истанбул, в който пътува Фолклорен ансамбъл „Пролет“ от Петрич. Групата, която беше поканена да участва в китайския новогодишен карнавал в Пекин, се завръща с извънреден полет от Истанбул тази сутрин, предава БНР. До момента информацията е, че всички от групата са в добро състояние. Фолклорен ансамбъл „Пролет“ към читалище „ Братя Миладинови“- Петрич, е единственият български състав, поканен да участва в новогодишния карнавал в Пекин. Той се прибра с извънреден полет. Това съобщи кметът на Петрич Димитър Бръчков.
 
Всички от групата са добре, а семействата им са били информирани за извънредната ситуация заради коноравируса и отменените мероприятия по посрещането на китайската Нова година. 16 танцьори, предимно тийнейджъри, четирима техни ръководители и трима представители на местната власт са в екипа, който трябваше да представи страната ни на Световния карнавал в Пекин.
Групата замина на 22 януари, а участието на фолклорния състав беше планирано за 1 февруари.
 
Ръководителят на групата Андон Божанин е потвърдил пред китайските власти желанието на всички да напуснат страната при първия удобен случай. Към момента няма информация дали, след като кацнат на летището, ще им бъдат извършени специални прегледи и изследвания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *