Ансамбъл “Китка шарена” спечели наградите “Златен Орфей” и “Euro Folk” ще се бори за “World Folk”

Николай Георгиев: Желая ви успешна учебна година, изпълнена с много нови емоции, усмивки, приятели и знания
September 14, 2020
Георги Георгиев: На добър час, скъпи ученици!
September 15, 2020

Първа награда „Златен Орфей“ за Ансамбъл за народни песни „Китка шарена“ при НЧ „Просвета 1935“, с. Катунци на XVII Черноморски събор „ Евро фолк- 2020г.“

С огромна радост, днес в община Сандански посрещнаха победителите от XVII Черноморски събор „ Евро фолк- 2020г., АНП „Китка Шарена“, с ръководител Евтим Зайков.
Освен „Златен Орфей“ и високото отличие, Ансамбълът спечели още приз за носител на почетния знак на музикални празници „Euro Folk“, Лауреат първа степен за принос при провеждането на фестивала, грамота за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиции, както и препоръка за представяне на българските народни изкуства на Световния шампионат по фолклор „World Folk“.

С това отлично представяне АНП „Китка шарена“ достойно защити титлата си на абсолютен шампион през 2018 година и подхранва доказателството, че движещата сила, която ни съхранява и пази като народ, е българският фолклор. Кметът, Атанас Стоянов, сърдечно ги поздрави и пожела още десетки успехи и неугасващ ентусиазъм, с който да предават песните, музиката и традициите ни на идните поколения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *