Ансамбъл “Българе” плени сърцата на санданчани

Атанас Стоянов с мил жест към ръководителя на ансамбъл “Българе”
September 9, 2018
Александър Манолев застава начело на транспортното министерство
September 10, 2018

Събитието премина под патронажа на кмета на община Сандански –Кирил Котев

 

Невероятен танцов спектакъл, пропит с чувство за национална принадлежност, представи Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ пред 1700 души в Летен театър, град Сандански.

 

Спектакълът бе провокация към зрителя, даваща му възможност да участва в процеса на създаване на традиции за национална памет. Чрез сценичното изкуство, чрез танца бе представен момент от националната ни история, който прикова вниманието на публиката. Момент, свързан с най-великия българин – Васил Левски, и произтичащите от темата послания, придобили съществено значение за българския патриотизъм, дух и християнска вяра.

 

Уникалната атмосфера на спектакъла обхвана всеки един зрител в Летен театър – град Сандански и го обвърза по специфичен начин, докосвайки се до историята ни.

 

„Последната нощ на Апостола” се превръща в потребност. Българската публика се нуждае от подобен духовен компас и доказателство за това бяха аплодисментите, които отекваха дълго след края на спектакъла.

 

Завладяващите актьорски превъплъщения на Димитър Селенски, когото зрителите наблюдаваха в шест различни образа на съвременници на Дякона, и емоциите от изключителната актьорска игра на невероятните млади танцьори на ансамбъла накараха публиката отново да съпреживее трагичните и величави моменти от националната ни история.

Leave a Reply

Your email address will not be published.