Андрей Гюров: Tрусът в коалицията може да е оздравяващ момент за управлението

Явор Божанков: Мотивите на ГЕРБ за вота са като изрезки от кафяви медии
June 21, 2022
Асен Василев: От съвестта на шест човека зависи вотът на недоверие
June 21, 2022

В „Продължаваме промяната“ не са разговаряли за втори вариант на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. От най-голямата партия в управляващата коалиция вярват, че в парламента има достатъчно депутати, които „не са стока, не са купувани и имат чест и достойнство“. Това коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и на достойнството на българските депутати“, отбеляза той и допълни, че трусът в управляващата коалиция покрай изтеглянето на „Има такъв народ“ можел да е дори оздравяващ момент за това управление.

„Ние досега имахме 134 депутати мнозинство, но в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес проект, на която не можеше да се разчита нито по идеологически, нито по приоритетни заявки. Излизането на този бизнес проект от управлението, но попълването на управлението и на мнозинството, което подкрепя това управление, с хора с чиста съвест и които носят отговорност пред гражданите, които са ги избрали, а не пред своите партийни лидери – това може да направи много по-силна подкрепата за правителството не само за това да остане на власт, а и за необходимите реформи“, смята Гюров.

Ако вотът на недоверие към правителството успее, в „Продължаваме промяната“ обсъждат сформирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети, като хоризонтът на това управление по думите на Гюров са местните избори.

Leave a Reply

Your email address will not be published.