Александър Манолев: Случайно ли атаката срещу мен съвпадна с местните избори?

Ансамбъл “Пролет” се завърна от Пекин, всички са здрави
January 27, 2020
Спорт Вилаж и ЦСКА 1948 не се победиха в приятелска среща
January 27, 2020

С редица въпроси за начина, по който бе обявено обвинението срещу Александър Манолев започна делото му днес в Благоевград. Прокуратурата твърди, че той се е възползвал неправомерно от европейско финансиране. Пред медиите днес Манолев даде редица разяснения, които през последната година не бяха коментирани в публичното пространство.

„Обвиняват ме, че съм действал с подставено лице. Задайте си само един въпрос – ако търсите подставено лице дали бихте взели човек, с който могат да ви свържат за няколко часа, бихте ли му предоставили еднолично и с документална следа заем?! Или бихте взели някой с който нищо и никой не може да ви свърже и бихте заличили всички следи до себе си?“, попита риторично бившият заместник-министър. „Хем ме изкарват най-големият мошеник, хем най-големият наивник“, подчерта още той.

Според него атака срещу него е политическа, за която предварително е имал информация. „Знаех за тази атака година преди да я пуснат по медиите. Цялата история беше събрана в една папка и обикаляха с нея някои от местните медии. Явно това е било сигнал към мен да се отдръпна, може би начин да ме сплашат. Не зная. Естествено не ѝ обърнах внимание – когато човек няма какво да крие явно може да подцени силата на внушенията“, обясни още Манолев.

По време на първото заседание срещу него защитата му поиска отвод на съдията по делото. Към този момент всички останали съдии от Окръжния съд в Благоевград го направиха. Въпреки това съдията отказа да си направи отвод, което се случва изключително рядко при подобни дела и насрочи следващото заседание за началото на месец март.

Неколкократно Александър Манолев подчерта пред медиите, че съдейства в целия ход на разследването срещу него и се надява на бърз и справедлив процес. Куриозно прозвуча фактът, че за днешното дело от съда му се обадили по телефон, вместо да му връчат призовка както е по закон. Въпреки това бившият заместник-министър се яви в Благоевград и обясни, че никой не иска повече от него това дело да започне по-бързо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *