Мартина: Сандански е град, където се изявяват талантливи изпълнители

Безплатни очни прегледи отново в с. Катунци
May 16, 2018
В знак на протест! Превозвачи тръгнаха с тировете към “Кулата”!
May 17, 2018

Какво ви накара да започнете да се занимавате с музика?

Имам огромното щастие родителите ми да са музикантите Джина Иванова от Трамвай номер 5 и Джон от група Кукери! Те са моето най-голямо вдъхновение и подкрепа, както в музиката, така и в живота!

Какви са ти целите за развитие?

Гледам доста напред във времето, представяйки си наистина сбъднати мечти, покорени върхове и поне 3 албума с авторска музика в следващите 5-6 години.

Какво за теб значи “зелена светлина”?

Зелената светлина може да е голям мотиватор за един творец, тъй като всички ние имаме нужда някой да даде шанс и поле за изява на таланта, труда и идеите ни.

Разкажи ни най-щурото преживяване от детството…

Като цяло не мога да се похваля с много щуро детство, тъй като бях доста ангажирана с учението си и всички концерти, които ни се налагаше да изнасяме, за да завършим всеки един клас в музикалното училище. Мисля, че едно от най-запомнящите се неща като дете беше опита ми да си взема няколко кристала от полилея пред една от залите в училище (смее се)! Завърши доста пагубно! Наложи се операция на показалеца на лявата ми ръка, тъй като бях уцелила счупен кристал и парче стъкло се беше врязало в пръста ми, както се казва от играчка – плачка!

Как си представяш фестивала в Сандански?

Смятам, че тази година  шоуто ще е на още по-високо ниво и се очертава един изключително вълнуващ фестивал! Лично аз не отивам с нагласата за награда или някакво конкретно класиране. За мен ценното е срещата с публиката и с толкова много млади хора и колеги. Щастлива съм, че ще стана част от това изключително изживяване!

Бил ли си до сега в гр. Сандански, ако не си какво си чувал за града?

Посещавала съм го може би 2-3 пъти, от които само веднъж за удоволствие. Останалите 2 са били по-скоро по работа и не съм имала много време да разгледам по-голямата част от забележителните места. Надявам се този път да успея да направя една качествена обиколка и да се насладя на красотите на града.

 

MARTINNA

MARTINNA (Мартина Иванова) е родена в семейство на известните музиканти – певицата Джина Иванова от  “Трамвай номер 5” и Иван Иванов – John, основател и китарист на група “Кукери”. Марти израства в арт среда,  която дава тласък на вродения й талант. Още като дете тя става част от детската вокална група “Бон-бон”, а влечението към нотите я отвежда в НМУ “Любомир Пипков”, което завършва  със специалност класическа китара. Следващото стъпало е “превземането” на Нов български университет, който завършва  с две специалности – класическа китара и поп и джаз пеене. Междуврменно мадата даровита чаровница печели редица конкурси и дори е наградена с диплом от министъра на културата на България за високи творчески постижения.

И понеже творческата й натура не знае умора, тя се впусна в ново предизвикателство – заедно с ICE (Даниел Димитров) и NAS (популярният актьор и тв водещ Атанaс Михайлов) тя ще се яви на Втория БГ Мюзик Фестивал, който ще се проведе на 8 и 9 юни в гр. Сандански.  Специално сформираното трио за феста, даващ зелена светлина за българската музика, ще изпълни своята песен “Déjà vu” – една от 22-те песни-участнички, подбрани изключително трудно сред кандидатстватие за събитието рекордни 132 парчета.

Leave a Reply

Your email address will not be published.