Сандански ще бъде фолклорната столица на България на 13-ти октомври

Баба от Благоевград даде 4 220 лв. на ало – измамници, 81 – годишна санданчанка “изгоря” с 2 000 лв
October 9, 2018
Ученици от ІІІ-то ОУ “Христо Ботев” получиха награда от директор Сидеров
October 9, 2018

За четвърта поредна година град Сандански се превръща в сцена на българското родно творчество,  в качеството си на домакин на Танцовия фестивал за любители-танцьори „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”! За четвърти път,  на най-красивата сцена на Летния театър,  организаторите от СНЦ „Фолклорен Ансамбъл Македонска хубост” посрещат 28 от най-добрите танцови формации от всички кътчета на родината! Превърнал се в символ на пленяващ ритъм, смайваща красота на нашенска народна носия и песен, фестивалът дава поредната сериозна заявка за значима културна проява на град Сандански!

На емблематичната за фестивала церемония по връчването на наградите,  ще бъде показана иконата и разказана историята  на единствената българска светица, изографисана в родна носия – Света Злата Мъгленска!

За първа година Неврокопска митрополия  в лицето на  своя архипастир Митрополит Серафим ще присъди и връчи награда на танцов клуб!

За първа година Телевизия „Родина” ще връчи почетна награда „Костадин Руйчев” на  своя фаворит, осигурявайки безплатен видеоклип и многократно телевизионно излъчване!

С промяна в регламента Организаторите удвояват наградите и ще излъчат призови места в два конкурсни кръга.

Неповторимата красота на родното ни танцувално изкуство ще разкрият специалните гост-участници от Фолклорен Ансамбъл „Тракия”, а песните на Теди Еротеева и Карамфил Божиков ще докоснат всяко българско сърце, споделило сбъднатата мечта на организаторите!

„Хоро и песен нека помним и мъдростта народна да припомним – единство, памет и добро – да станем всичките „Едно”!

Откриване: 13.10.2018 г./събота/

10:00 ч. 

Летен театър, град Сандански

Видео от миналата година:  https://www.youtube.com/watch?v=WjOyMBKqXjk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *