Отстраниха далака на блъснатото момче от Сандански

Блъснатото дете в Сандански е в операционната
July 25, 2018
Специализирана линейка транспортира Марти до “Пирогов”
July 25, 2018

Преди минути е приключила операцията на 6-годишния Мартин, който бе блъснат от 73-годишен водач пред дома си в Сандански. Наложило се медиците да отстранят далака му и да му преливат кръв, тъй като малчуганът е приет с обилна кръвозагуба. В момента се чака специализирана линейка от софийската болница “Пирогов”, която ще го транспортира до София за животоспасяващи операции. Полицейските екипи от Сандански чакат линейката на  изхода на град Сандански, а след това ще направят ескорт до София за по-бързо транспортиране.

Както вече ви информирахме, операцията на момчето започна около 13.30 часа и продължи над час. Тежкият инцидент стана тази сутрин около 9 часа на улица “Александър Бойнов” в курортния град. 73-годишен мъж е шофирал по улицата, която е в ремонт с изключително висока скорост. Вследствие на това той е блъснал две коли, а след това помел и момчето. Възрастният водач е задържан.

Състоянието на Марти остава тежко. Той бе приет в МБАЛ “Югозападна болница” с наранявания по тялото и с опасност за живота.

Leave a Reply

Your email address will not be published.